Anotimpul cel mai cald al anului vine cu o serie de griji si angoase pentru prospetele mamici. Temperaturile extreme si umiditatea pun in pericol siguranta si confortul bebelusului. De aceea, ingrijirea nou-nascutului vara este o adevarata provocare, insa daca esti atenta la cateva lucruri nu vei intampina probleme.

Alege hainele potrivite

Hainele realizate din fibre naturale (care lasa pielea sa respire si previn iritatiile), largi, cat mai subtiri si in culori deschise il vor ajuta pe micut sa se simta mai bine intr-o zi torida de vara. De nelipsit din garderoba oricarui bebelus este o palarie cu boruri cat mai largi.

Supraincalzirea poate provoca infarct si a fost asociata adesea cu sindromul mortii subite. Cand le este cald, bebelusii dorm profund si le este greu sa se trezeasca. De aceea, riscul mortii subite este considerabil mai mare.

Ochelarii de soare

Desi pot parea un moft, ochelarii de soare sunt foarte importanti pentru a proteja ochii piticului atat vara cat si iarna. Acestia trebuie sa protejeze in proportie de 99% impotriva razelor UV.

Carutul potrivit

Mare atentie si la materialul din care este realizat carutul copilului. Daca micutul nu se simte confortabil si transpira abundent in el, nu trebuie tinut mult timp acolo. Sau poti imbraca scaunelul cu un cersaf subtire din bumbac, pentru ca pielea sa nu intre in contact cu materialul sintetic, incins.

Chiar daca este vara, trebuie sa ai la indemana o paturica foarte subtire din bumbac si, daca se poate, cu protectie impotriva razelor ultraviolete, cu care sa acoperi carutul, protejand astfel bebelusul.

Solutii impotriva insectelor

Cum dimineata si seara te poti bucura cel mai mult de plimbarile in aer liber cu micutul, este bine sa ai la indemana o plasa pentru carut, care sa tina insectele la distanta.

Impotriva tantarilor poti folosi si bratari cu esente naturale de la farmacie. Daca bebelusul este inca prea mic, le poti atarna de carut sau de patut.

Crema de protectie solara

Crema de protectie impotriva razelor UV este obligatorie oricand pielea bebelusului este expusa la soare. Inclusiv la iesirile zilnice in parc, nu doar la mare. Asigura-te ca este potrivita varstei bebelusului tau si, daca ai nelamuriri sau daca pielea copilasului este mai sensibila, nu ezita sa intrebi pediatrul ce alte metode de protectie solara exista.

Chiar si protejati cu diverse creme si imbracati corespunzator, este de preferat sa evitati orele 11:00 si 17:00 pentru plimbari sau pentru plaja.

Aerisirea adecvata

Pe cat posibil, trebuie sa ii asigurati bebelusului o temperatura optima, mai ales in timpul somnului. Ferestrele larg deschise noaptea, ventilatorul sau aerul conditionat (desigur, avand grija sa nu fie indreptate direct spre patutul bebelusului) il ajuta pe cel mic sa se odihneasca bine.

Hidratarea

Bebelusii alaptati exclusiv pana la 6 luni vor fi pusi mai des la san, pentru a evita deshidratarea, in timp ce bebelusii hraniti cu lapte praf vor primi cu 50% mai multa apa decat in mod normal.

Verifica intotdeauna extremitatile micutului – manutele si piciorusele – si vezi daca sunt fierbinti, pentru a-ti da seama daca micutul risca sa se supraincalzeasca.

Categorie: Bebelus | Data publicarii: 2017-07-18 | Autor: Mamici Smart